2012-12-31 10:17:30• hírek • Szatmár.ro

Fodor Öcsi harmadszor lett bajnok

A Hírlap fotósának harmadszor sikerül megnyernie a sajtósok számára szervezett vívóversenyt.

Immár több éve hagyomány, hogy a vívóteremben karácsony és szilveszter között versenyt rendeznek a sajtó munkatársai számára. Nem volt ez másképp idén sem, amikor hét szatmári sajtóorgánum és a rendezvény támogatói csaptak össze a bajnoki címért. Az idei bajnokság legnagyobb kérdése az volt, hogy  lesz-e a verseny történetében először háromszoros győztes? Erre két személynek volt esélye: a Szatmár.ro színeiben induló Czinzel Lászlónak, aki az első két kiírást nyerte meg, vagy Fodor "Öcsi" Lajosnak, a Szatmári Magyar Hírlap fotóriporterének, aki a legutóbbi két versenyben győzedelmeskedett.

Nos, már a főtáblára kerülésért folytatott küzdelemben kiderült,  nem ez lesz a Czinzel versenye, hiszen több összecsapásban is vesztett, s bár a legjobb nyolc közé jutásért 10-8 arányban legyőzte a szervező Sportklub gépkocsivezetőjét, a negyeddöntőben Fodor Lajossal találkozott. S ugyan Czinzel végig vezetett, a végére elfáradt így Fodor 10-9-re nyerve jutott az elődöntőbe, majd a döntőbe, ahol az Informatia Zilei-es Daniel Chioreant győzte le, megszerezve harmadik bajnoki címét.

Az idei Szilveszter Kupa egyetlen női indulója a Satumareonline és az NVTv munkatársa, Veronica Hodas volt, aki bár először fogott fegyvert a kezében, jövőre akár a döntőt is megnyerheti, hiszen az összes eddigi bajnokot megverte.

Az idei Szilveszter Kupa résztvevői és szervezői

Eredmények, a nyolc közé jutásért:
Pesek Attila-Cătălin Filip 10-9, Florin Pop-Fastus Stefan 10-9, Pusta Irinel-Romász János 10-8, Czinzel László-Muste Vasile 10-8.

Negyeddöntők:
Daniel Chiorean-Pesek Attila 10-5, Veronica Hodas-Florin Pop 10-5, Nicolae Ghişan-Pusta Irinel 10-4, Fodor Lajos-Czinzel László 10-9. Elődöntő: Daniel Chiorean-Veronica Hodas 10-6, Fodor Lajos-Nicolae Ghişan 10-3. Döntő: Fodor Lajos-Daniel Chiorean 10-2.

A verseny végeredménye:
1. Fodor Lajos (Szatmári Magyar Hírlap), 1. Daniel Chiorean (Informaţia Zilei), 3. Nicolae Ghişan (olimpiaonline.ro), 3. Veronica Hodas (satumareonline.ro, Nord-Vest TV), 5. Florin Pop (Gazeta de Nord Vest), 6. Pesek Attila (Szatmári Friss Újság), 7. Czinzel László (szatmar.ro), 8. Pusta Irinel (Fastus Backerei), 9. Romász János(Szatmári Magyar Hírlap), 10. Muste Vasile (Szatmárnémeti Sportklub), 11. Cătălin Filip (Gazeta de Nord Vest), 12. Fastus Stefan (Fastus Backerei).

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: